Gradbeni odri

Gradbeni odri, podjetja Expo Biro

Gradbeni odri, podjetja Expo Biro, ki je vodilni postavljavec gradbenih odrov in delovnih konstrukcij v Sloveniji, nudijo najem kakovostnih gradbenih odrov, ki omogočajo velike obremenitve pri največji širini delovnega odra. Gradbene odre odlikuje predvsem velika prilagodljivost po dolžini in višini.

Sodoben sistem spajanja zagotavlja izredno hitro montažo. Na njegovih močnih navpičnih okvirjih se lahko spojijo dodatni elementi (zaščitne strehe, oskrbovalni odri, prehodni nosilci) in razširitvene konzole. Nudimo vam gradbeni oder sistema  Bosta in Modex.

Kandijski most v Novem Mestu Expobiro 1

BOSTA: Delovni oder, ki ustreza

Delovni gradbeni oder Thyssen Hünnebeck sistema BOSTA je modulna konstrukcija, ki je priročna ter prilagodljiva.

Sistem BOSTA delovni odri so primerni:

  • pri izvedbi fasad, steklarskih in krovskih del v visoki gradnji,
  • pri montaži instalacij v industrijskih objektih,
  • pri vzdrževalnih delih na premostitvenih objektih in silosih,
  • za zaščitne odre,
  • v ladjedelništvu,
  • za stopnišča fasadnih odrov in za stebre mostov pri obnovi,
  • kot oder za postavljanje reklamnih panojev,
  • kot konstrukcija začasnih šotorskih dvoran in za pokritje delovišč.
Peskanje zapornice na HE Dravograd.

MODEX gradbeni oder: Prilagodljivi in zanesljivi

Palična konstrukcija sistema MODEX proizvajalca Thyssen Hünnebeck je ekstremno prilagodljiva, saj jo lahko prilagodite vsaki višini in projektnemu načrtu, hkrati pa gradbeni odri Modex  zagotavljajo največjo varnost in stabilnost. Plošča na vertikali zagotavlja trdnost, nosilnost in točnost smeri priključkov kljub največjim obremenitvam.

Vsi tipi gradbenih odrov so izvedeni v skladu z vsemi varnostnimi predpisi in ustrezajo standardu SIST EN 12810. Poleg tega pa vsem uporabnikom zagotavljamo tehnično dokumentacijosvetovanjepripravo računalniških izračunov in načrtov.

Kandijski most v Novem Mestu Expobiro 2

Fasadni odri

Za gradbene projekte je ključna komponenta oder. Ta struktura, ki je pogosto narejena iz kovinskih okvirjev omogoča delo na višini, kjer bi bilo sicer težko oz. nemogoče dostopati.

Oder je nepogrešljiv na gradbiščih, kjer delo vključuje gradnjo ali obnovo zgradb. Lahko se uporablja tudi pri vzdrževanju objektov ali pri projektih, ki zahtevajo delo na višini. Ena izmed najbolj pogostih uporab gradbenega odra je pri delu na fasadah zgradb, kjer je potreben t.i. fasadni oder.

Fasadni oder je poseben tip odra, namenjen za delo na zunanji strani zgradb. Ta vrsta odra omogoča delavcem varno delo na fasadah zgradb ne glede na njihovo višino. Oder se pogosto uporablja pri renovacijah, barvanju in drugih gradbenih delih na zunanjosti zgradb.

Najem gradbenega odra

Oder se za delo lahko tudi najame. Najem gradbenega odra je priljubljena možnost za manjše podjetje ali posameznike, ki potrebujejo oder za kratek čas ali za specifičen projekt. Najem omogoča dostop do kakovostnega odra ne da bi bilo treba vložiti veliko investicijo v nakup.

Obstajajo tudi drugi tipi, kot so delovni odri cevni odri in modularni odri. Delovni odri so običajno večji in bolj robustni, saj so zasnovani za podporo večjemu številu delavcev in težjim gradbenim materialom. Ta vrsta odra je pogosto videna na večjih gradbenih mestih.

Naj bo to oder za gradbene namene, delovni oder ali fasadni oder, vsak ima pomembno vlogo pri omogočanju za varno in učinkovito delo na višini. Oder je nujen za doseganje visokih mest hkrati pa zagotavlja varnost delavcev kar je najpomembnejše pri vseh gradbenih delih.

Naše reference

Peskanje zapornice na HE Dravograd.

Peskanje zapornice na HE Dravograd

Kandijski most v Novem Mestu Expobiro 1

Obnova Kandijskega mostu v Novem Mestu

Scroll to Top